Köp biljett

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Leksand Sommarland.

Vanliga frågor FAQ

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande ditt besök på Leksand Sommarland.

 • Vad kostar parkeringen på Leksand Sommarland?

  Parkering kostar 75 kr för en dag. Du kan betala via appen ”Mobilpark”. Ladda gärna ner appen innan ditt besök och registrera dig så är du redo när du kommer till parkeringen. Om du hellre vill betala med kort har vi två st biljettautomater, en vid infarten till parkeringen och en vid gångvägen ner till entrén. Du kan även välja att köpa P-säsongskort, men bara genom appen. Det kostar 300 kr per säsong.

 • Vad ingår i entrébiljetten?

  I entrébiljetten till sommarland ingår alla attraktioner och aktiviteter utom Zipline som har en avgift på 100 kr per åk, resten är helt fritt och man kan åka och leka så mycket man vill.

 • Måste ledsagare betala entré?

  Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris men ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré. Ledsagaren måste vara minst 16 år fyllda och kunna uppvisa legitimation. Familjemedlemmar och vänner betalar ordinarie entrépris. Gäst med funktionsvariation bör ha med sig intyg som visas upp i entrén. Intyget ska innehålla namn samt en kort beskrivning av hur behovet av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag. För fler frågor kring tillgänglighet kika här: www.leksandsommarland.se/tillganglighet

 • Har ni badvärdar i vattenlandet på Leksand Sommarland?

  Självklart har vi badvärdar på plats. Deras uppgift är att se till att det är ordning och reda i vattenlandet. Följ alltid uppmaningar från personalen för en säker badupplevelse. Alla badvärdar är utbildade i hjärt- och lungräddning – men kom ihåg att det är du som målsman som har ansvar för dina barn.

 • Vilka kläder får jag bada i?

  I Vattenlandet på Leksands Sommarland får du bara bada i vanliga badkläder. Tänk på att badet stänger kl 17:30 under högsäsong.

 • Hur varmt är det i vattnet i poolerna och vattenlandet på Leksand Sommarland?

  Poolerna i vattenlandet på Leksands Sommarland värms upp genom miljövänliga luftvärmepumpar. Vårt mål är att alla poolerna ska vara behagligt tempererade även vid kallt väder.

 • Kan jag lämna sommarland tillfälligt?

  Ja. Säg till vår entrépersonal så får du en stämpel på handen innan du lämnar parken.

 • Finns det möjlighet att grilla på Leksand Sommarland?

  Nej tyvärr. På grund av brandrisken råder eldningsförbud i hela parken. Ta istället med picknick om du vill äta medhavd mat eller köp mat på plats i någon av våra restauranger eller kiosker.

 • Kan jag hyra en skrinda?

  Ja, skrindor finns att hyra i serviceenheten innanför entrén till vänster. Om det är mycket folk på sommarland tar skrindorna snabbt slut så se till att vara ute i god tid. Priset är 75 kr.

 • Finns det värdeboxar att hyra?

  Ja, vi har cirka 600 boxar i parken där du kan förvara värdesaker eller mindre bagage, dels vid Dalakarusellen och även intill vattenlandet. Storleken på dessa är ca 25×35×55 cm (BxHxD). Hyr nyckel i serviceenheten till vänster innanför entrén. Priset är 50 kr.

 • Om jag har allmänna frågor vid ankomst till sommarland?

  Har du frågor, synpunkter eller behöver information är du varmt välkommen till vår Serviceenhet. Du hittar den till vänster innanför entrén. Vi hjälper dig med allt du behöver veta om Leksand Sommarland.

 • Vad händer om mitt barn kommer bort?

  Parken är ganska stor och ibland händer det att man kommer bort från varandra. Ett tips är att i början av besöket bestämma en samlingsplats där ni samlas om ni skulle råka tappa bort varandra, gärna vid entrén. I entrén kan du också fråga efter ett armband att skriva ditt mobilnummer på. Kommer ditt barn bort kan du kontakta vem som helst i personalen, så går vi ut med ett meddelande i högtalarna som hörs i Leksand Sommarlands centrala delar.

 • Om jag tappat bort värdesaker?

  Varje morgon samlas borttappade värdesaker in i den mån vi hittar sakerna. Det som vi tyvärr måste slänga direkt är blöta kläder, handdukar, småsaker utan värde samt slitna kläder. Vi samlar in allt i datumordning så det är lätt att vid förfrågan hitta era saker bara vi vet vilken dag ni var här. Den åttonde dagen slänger vi sakerna. Skicka ett mejl till lost@leksandresort.se. Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i postförskott. Upphittat gods samlas i serviceenheten direkt innanför entrén.

 • Har ni skötbord, amningsrum och andra inrättningar för spädbarn?

  Skötbord finns i anslutning till vissa toaletter, spridda på Leksand Sommarland, se symbol i parkkartan. Amningsrum med skötbord finns på entrétorget. Micro finns i amningsrummet samt i våra tre restauranger.

 • Om jag skadar mig?

  Vid kiosken i vattenlandet ligger vår sjukstuga. Här finns sjukvårdare tillgänglig och möjlighet att få hjälp med småsår och liknande mindre behov. Vid allvarlig skada larma alltid 112.

 • Får jag ta med hunden in på Leksand Sommarland?

  Husdjur såsom hundar är tyvärr inte tillåtna på Leksand Sommarland. Det är däremot tillåtet att ta med ledarhund mot uppvisande av giltigt intyg. Tänk dock på att det är en livlig miljö i parken med hög ljudvolym. Vi har tidigare haft hundburar att hyra men de är borttagna i år. Tänk på att det heller inte är lämpligt att lämna hunden i bilen en varm sommardag.

 • Får jag ta med mig egen alkohol till Leksand Sommarland?

  Egen alkohol är inte tillåtet på sommarland. Vi har försäljning av alkohol – vin och öl – i våra restauranger Bäverhyddan, Food courten och Oasen.

 • Får jag röka på Sommarland?

  För ökad trivsel har vi speciella rökplatser markerade med ”Rökplatsskylt”, se placering på parkkartan.

 • Vad får jag inte ta med mig in i parken?

  Husdjur, kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller andra motor- eller eldrivna fordon är inte tillåtna i parken.

 • Kan jag betala med kontanter?

  Sedan sommaren 2020 är Leksand Sommarland helt kontantfritt. Det går bra att betala med betalkort.

 • Vid vilken ålder kan mina barn gå in på Sommarland utan föräldrar?

  Vår rekommenderade ålder för att gå in på Sommarland utan föräldrar är 12 år, under förutsättning att barnet är simkunnigt och förstår risker. Risken att skadas kan vara stor på vissa ställen och vi ser helst att föräldrar är med, eller i alla fall lär sitt barn om vilka risker som finns innan de släpps in själva.

 • Behöver vi ta med egen hjälm till BMX-cyklarna m.m?

  På Leksand Sommarland finns hjälmar i olika storlekar som vi lånar ut. Till BMX-cyklarna har vi även knä- och armbågsskydd som går bra att låna.

 • Stänger Leksand Sommarland eller attraktionerna vid regn?

  Leksand Sommarland är öppet oavsett väder. Under åska, kraftigt regn och / eller mycket hårda vindar, kan delar av parken eller vissa attraktioner stängas. Men det mesta i parken går bra att göra trots regn – ta med kläder efter väder bara. Paraplyer och ponchos går att köpa på plats.

 • Hur mycket kostar det att gå in på Leksand Sommarland 2023?

  Barn under 1 meter har alltid gratis inträde på Leksand Sommarland. Övriga priser varierar från 255 kr (1-dagsbiljett senior under lågsäsong) till 1495 kr för ett säsongskort.

 • Vad heter Leksand Sommarlands maskot?

  Leksand Sommarlands maskot heter Billy Bäver och honom träffar du varje dag i nöjesparken.