Emilys minisemester

Äventyr på Sommarland på dagen och sedan landa i stugan för grillning och stugmys. När tvåbarnsmamman och bloggaren Emily Ödmark från Nynäshamn tar med familjen på minisemester är siktet inställt på Dalarna och Leksand Sommarland.

Det finns verkligen så mycket aktiviteter för barnen och verkligen något som passar för alla åldrar. Vårt sällskap hade barn i åldrar mellan 2-11 år och alla har lika kul! Så verkligen perfekt om man har både större och mindre barn. Skjutbanor, linbana, klättervägg, Jump park, guldvaskning, Laser tag och massvis med vattenrutschbanor är bara en del av aktiviteterna som finns att göra utöver det jag nämnt ovan så det finns att göra med andra ord. Allt förutom Zipline ingår dessutom i inträdet, så bra!

 

Foto: Emily Ödmark

Hela parken är fylld av massa roliga lekparker, rutschkanor, klätterbanor, hoppborgar, studsmattor osv. Och karuseller såklart, Drop ´n Twist blev Noelias favorit. Båtar och kanoter finns det gott om. Junielles favoriter var småbåtarna och bilarna.

Foto: Emily Ödmark

Sen finns ju även den stora pooldelen med uppvärmd pool, det finns både grundare pooler med mindre vattenrutschbanor för mindre barn och djupare pooler med trampolin och rutschkanor för de lite mer vågade. Noelia är som en liten fisk och åker de flesta vattenrutschkanorna hon får åka nu, så kul!

Foto: Emily Ödmark

Fått många frågor om hur många dagar jag tycker man behöver för att hinna med allt på Leksand Sommarland och jag skulle säga minst 2-3, absolut minst 2 men helst 3 om man vill hinna med att utforska alla aktiviteter som finns, bada osv.

Vi bodde som vanligt även denna gång på Leksand Resort precis intill Sommarlandet. Älskar hela deras koncept och även här finns det så mycket att göra. Vi bodde även denna gång i deras fina stugor i området som heter Tallbacken 2. Parhus på hela 86 kvm fördelat på två plan med gott om sällskapsutrymmen, 10 bäddar, stort ordentligt kök med diskmaskin, micro osv , 2 toaletter, bastu och uteplats. Perfekt för oss som ofta åker ett större gäng och så mysigt när alla kan bo tillsammans! Om ni kikar bland mina höjdpunkter på instagram så kan ni även se en rundvandring från stugan och massa klipp inifrån Sommarland. Så mysigt att kunna sitta ute i kvällssolen och grilla middag på uteplatsen.

Varje kväll måndag-lördag är det mini-disco och familjeshow nere i stora tältet vid restaurangen på Leksand strand med Billy Bäver såklart, mycket poppis!

På Leksand Resort finns även pool, vattenrutschbana, äventyrsgolf, badstrand, restaurang som har grillbuffé på kvällarna, massvis med lekplatser osv. Så det finns verkligen något att göra för barnen hela tiden! Vi har haft en precis lika mysig vistelse som varje år och barnen längtar redan till nästa sommar!

sv Swedish
X